Träningsgrupper

Svedala brukshundklubb har som mål att anordna träningsgrupper. Är du sedan tidigare aktiv i en träningsgrupp och vill fortsätta även denna termin skall anmälan i första hand göras via mail till respektive grupps ledare innan du betalar för din plats via länken nedan.

Är du intresserad av att veta mer eller deltaga i någon av våra träningsgrupper är du välkommen med en intresseanmälan på mail till respektive ledare. Om ledaren ser att det finns plats i träningsgruppen går det bra att betala för en plats via länken nedan.

Kostnad: 300:-/hund och termin för respektive träningsgrupp (tex bruksträningsgrupp plus lydnadsträningsgrupp 600 kr).

När man anmäler sig till våra träningsgrupper förbinder man sig att hjälpa till på minst en tävling/fixardag i klubbens regi (träningsgruppen kan även välja att anordna en egen fixardag)

Betala för din plats HÄR efter bekräftelse från gruppens ledare.

Träningsgrupp i Rallylydnad
I denna grupp tränar vi tillsammans för att bli bättre på momenten som ingår i rallylydnad. Vi lägger upp träningen gemensamt för att varje individ ska kunna utvecklas framåt. Vi hjälps åt att bygga upp banor som utmanar och befäster våra kunskaper och färdigheter inom rallylydnad.

Träningsdag: Lördagar 12.00
Ledare: Lotta
Kontakt: bonuz55@gmail.com

Träningsgrupp i Tävlingslydnad
I träningsgruppen i lydnad tränar vi som vill finslipa tävlingsmomenten i de olika lydnadsklasserna samt lydnadsdelen av bruksgrenarna. Vi tränar tillsammans i mindre grupper och hjälps åt med utvärdering och problemlösning. För att få vara med i träningsgruppen ska man ha gått en kurs i allmänlydnad och tävlingslydnad eller motsvarande.

Träningsdag: Ej aktuellt pga pågående pandemi
Ledare: Linda
Kontakt: lingoluring@hotmail.se

Träningsgrupp i Agility
Denna träningsgrupp är för dig som har gått lägst steg 3 eller motsvarande och där din instruktör anser att ni är redo för att flyttas upp till träningsgruppen. I denna gruppen utvecklar du dig vidare för att kunna komma ut på tävlingsbanorna men gruppen är också för ekipage som älskar agility men som väljer att inte tävla aktivt. Hunden skall vara minst 18 mån.
Max antal deltagare: 14 st.

Vi lägger upp ett gemensamt schema där varje ekipage tränas mot att bli självgående i sin träning. Varje deltagare kommer därför ansvara för att ta fram övningar minst en gång under terminens gång.

Vi strävar efter att hålla en hög kvalitet på våra hinder, en förutsättning för att kunna ha råd att köpa in hinder som uppfyller våra krav är att vi arrangerar tävlingar. Därför förväntas de som är med i träningsgrupperna för agility att delta som funktionär på minst en tävling om året, samt en fixardag på klubben om året.  

Träningsdag: Tisdagar 19:00-21:15
Ledare: Tin
Kontakt: agility@sbk-svedala.se

Träningsgrupp i Sök
I sökgruppen hjälps vi åt att först lägga upp en sökruta för hundarna att träna i och därefter vara figuranter och ligga gömda tills hundarna hittar oss. Hundarna får lära sig att markera figuranterna på olika sätt.

Träningen bedrivs i Fulltofta mellan Höör och Hörby, samt i Klåveröd i närheten av Ljungbyhed.

Eftersom sökträning sker med lös hund i skog och mark är det viktigt att hunden har en god allmänlydnad och kan kallas in snabbt.

Sökträning är ett lagarbete, vi är alla beroende av att vi hjälps åt i träningen av våra hundar, därför är det viktigt att du som medlem i träningsgruppen kan hålla en hög närvarofrekvens för att kunna vara uppdaterad  på varje hunds träningsstatus. Nya ekipage får alltid lite extra uppbackning i början av träningen.

Träningsdag: Varannan lördag/varannan söndag
Ledare: Mona
Kontakt:  mona@andolsen.se

Träningsgrupp i Nosework
I denna träningsgruppen hjälps vi åt att lägga upp träningen, utifrån de önskemål som finns. För att lära oss bli mer självgående i vår träning kommer vi att turas om att förbereda inför doftsöken likaså plocka undan.

Vid enstaka tillfällen kan träningen ske på externa platser.
Du och din hund måste ha grundläggande kunskaper i nosework för att kunna deltaga.

Max antal hundar i träningsgruppen är för närvarande 10 stycken.

Gruppen är vilande 2021

Träningsgrupp i Mondioring
I denna gruppen tränar vi tillsammans för att bli bättre på momenten som ingår i mondioring. Vi läser om alla regler som gäller och hjälps åt att bygga upp bana.
Banan ska vara varierande och fylld med fantasi. För att gå med i gruppen är det önskvärt att ni har ett godkänt STMR eller liknande kvalifikationer.

Ledare: Frida
Träningsdag: lördagar 10-14
Kontakt: instruktorsvedala@mail.com

%d bloggare gillar detta: