Rallylydnad

Anmälan till våra kurser är bindande. Återbetalning av kursavgift sker endast vid uppvisande av veterinär- eller läkarintyg som bekräftar att hund/förare inte kan delta i kursen. Medlemskap i Svedala BK är obligatorisk för att få delta i kurs, detta gäller även familjemedlemmar som också vill vara med på kursen. Vill man göra en förfrågan om åhörarplats vänder man sig direkt till instruktören för aktuell kurs. Åhörarplats kostar halva kursavgiften och betalas på plats med swish.

OBS! P g a rådande omständigheter tar vi inte emot åhörare denna termin.

Här nedan följer en beskrivning av de kurser som vi arrangerar. Utbudet av kurser varierar från termin till termin, beroende på om vi har tillgång till en instruktör eller ej.

Anmäl dig här till Rallylydnad


Rallylydnad Nybörjare
Med glädje och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden kör en bana enligt sin kartläsares anvisningar. Skyltar står uppställda och visar vägen och momenten som ska genomföras.

Innehåll: Kunskaper om rallylydnad som sport. Inlärning av de olika skyltarna/momenten i nybörjarklass både enskilt och i kombination med bana. Samarbets- och kontaktövningar. Olika belöningsmetoder. Introduktion i hur man bygger banor. Tävlingsregler och bedömning.

Målgrupp: Kursen vänder sig till dig som vill stärka kommunikationen mellan dig och din hund på ett roligt sätt.

Mål: Kursdeltagarna ska ha tillräckliga kunskaper för fortsatt träning av momenten i rallylydnad nybörjarklass på egen hand.

Omfattning: 8 träffar söndagar 9.30-11.45
Kursstart: 25 april
Max 6 deltagare
Instruktör: Lotta och Camilla
Pris: 1200 krRallylydnad Fortsättning
I fortsättnings klass går vi igenom alla skyltar som ingår. Vi skall även prata lite mer om banbygget och försöka oss på lite klurigare banor. Vi kommer att träna både i grupp och i par för att få variation på träningen och för att deltagarna ska bli mer självständiga i sin egen träning.

Innehåll: Skyltar som finns i rallylydnad fortsättning. Vi går tillsammans igenom de regler som finns i rallylydnad. Igångsättningar – få med hunden från början till slut.
Tankar om upplägg av olika banor. Vi tränar med lös hund.

Målgrupp: Till dig som har gått rallylydnad nybörjare och kan alla skyltar som hör dit och vill lära dig mer.

Mål: Lära dig alla skyltar som ingår i fortsättning. Kursen är utformad att förbereda ekipaget inför tävling.

Omfattning: 6 träffar torsdagar 18.30-20.00
Kursstart: 15 april
Max 6 deltagare
Instruktör: Agneta
Pris: 600 kr


Rally Banträning   Nybörjare / Fortsättning färdigbyggd tävlingsbana
EJ AKTUELL VT 2021
På den här kursen kommer vi att träna på hela banor, kluriga kombinationer och finslipa skyltarna i nybörjare och fortsättningsklass. Deltagarna kommer att arbeta tävlingslikt och en i taget. Din hund kommer att få träning i att arbeta nära andra hundar vilket är en bra störning. Kursen är öppen för dig som kommit en bit i din rallyträning t.ex. genom att ha gått vår nybörjar eller fortsättningskurs. Du behöver inte ha tävlingsambitioner för att gå kursen men vill du tävla på sikt är denna kursen ett bra val.

%d bloggare gillar detta: