Rallylydnad

Anmälan till våra kurser är bindande. Återbetalning av kursavgift sker endast vid uppvisande av veterinär- eller läkarintyg som bekräftar att hund/förare inte kan delta i kursen. Medlemskap i Svedala BK är obligatorisk för att få delta i kurs, detta gäller även familjemedlemmar som också vill vara med på kursen. Vill man göra en förfrågan om åhörarplats vänder man sig direkt till instruktören för aktuell kurs. Åhörarplats kostar halva kursavgiften och betalas på plats med swish.

OBS! P g a rådande omständigheter tar vi inte emot åhörare denna termin.

Här nedan följer en beskrivning av de kurser som vi arrangerar. Utbudet av kurser varierar från termin till termin, beroende på om vi har tillgång till en instruktör eller ej.


Rallylydnad Nybörjare
Med glädje och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden kör en bana enligt sin kartläsares anvisningar. Skyltar står uppställda och visar vägen och momenten som ska genomföras.

Innehåll:
Kunskaper om rallylydnad som sport. Inlärning av de olika skyltarna/momenten i nybörjarklass både enskilt och i kombination med bana. Samarbets- och kontaktövningar. Olika belöningsmetoder. Introduktion i hur man bygger banor. Tävlingsregler och bedömning.

Målgrupp:
Kursen vänder sig till dig som vill stärka kommunikationen mellan dig och din hund på ett roligt sätt.

Mål:
Kursdeltagarna ska ha tillräckliga kunskaper för fortsatt träning av momenten i rallylydnad nybörjarklass på egen hand.

Omfattning: 6 träffar à 2 timmar där teori och praktik varvas
Max 6 deltagare
Pris: 900 kr

Kursdag: Torsdagar 18.30 -20.30
Kursdatum: 26/8, 2/9, 9/9, 16/9, 23/9, 30/9
Instruktör: Agneta & Lotta
Anmäl dig här!



Rallylydnad Fortsättning
I Fortsättningsklassen går vi igenom de skyltar som ingår och slipar på detaljer från nybörjarklassens moment. Vi pratar om och provar på att bygga banor.

Innehåll:

  • Inlärning av momenten/skyltarna i F-klass enskilt och i kombination med bana
  • Utveckla kunskap om banritning och banbyggning
  • Tävlingsregler och bedömning

Målgrupp:
Kursen vänder sig till dig som har gått nybörjarkurs och vill lära dig mer. Du kommer att arbeta med  belöningsbaserad träning och positiv förstärkning. Vi tränar med hund utan koppel.

Mål:
Kursdeltagarna ska ha tillräckliga kunskaper för fortsatt träning av momenten på egen hand.

Omfattning: 6 träffar à 2 timmar där teori och praktik varvas
Max 6 deltagare
Pris: 900 kr

Kursdag: Söndagar kl 10.00 – 12.00
Kursdatum: 29/8, 5/9, 12/9, 19/9,26/9, 3/10
Instruktör: Lotta & Camilla
Anmäl dig här!


Rally Banträning   Nybörjare / Fortsättning färdigbyggd tävlingsbana
EJ AKTUELL HT 2021
På den här kursen kommer vi att träna på hela banor, kluriga kombinationer och finslipa skyltarna i nybörjare och fortsättningsklass. Deltagarna kommer att arbeta tävlingslikt och en i taget. Din hund kommer att få träning i att arbeta nära andra hundar vilket är en bra störning. Kursen är öppen för dig som kommit en bit i din rallyträning t.ex. genom att ha gått vår nybörjar eller fortsättningskurs. Du behöver inte ha tävlingsambitioner för att gå kursen men vill du tävla på sikt är denna kursen ett bra val.

%d bloggare gillar detta: