Hoopers

OM HOOPERS

Hoopers är en hundsport där hundföraren guidar sin hund genom en hinderbana felfritt och så snabbt som möjligt via fjärrdirigering. Hoopers kommer från NADAC ( North American Dog Agility Council) i USA och har spridit sig till Europa (främst Schweiz 2015, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien 2018),  I Danmark blev Hoopers medlemmar i DKK (Danska kennelklubben) i februari 2020.

I Sverige jobbar Svenska Hoopersklubben (SHoK) för att även vi ska bli medlemmar i SKK.

I sin ursprungliga form rör sig hundföraren så lite som möjligt och styr hunden på distans, genom en bana, med hjälp av kroppsspråk, handsignaler och verbala kommandon. Detta gör Hoopers till ett spännande och utmanande samarbete, inte bara för hunden utan också för hundföraren (oavsett ålder och/eller fysisk form). Hoopers har inga hopp, bara hoops (bågar) som hunden måste passera genom och andra typer av hinder som hunden antingen måste springa igenom, över, eller runt för att ändra riktning, Man bygger banor med flytande mjuka linjer utan skarpa svängar eller vridningar vilket är skonsamt för hunden. ( se regler på svenskahoopersklubben.se )

OM OSS INSTRUKTÖRER

Paul Bjurehag

Jag heter Paul Bjurehag. Har hållit på med Agility sedan 1999. Vår första BC Svinto tog brons ind. och lag guld på SM. Han var två gånger första reserv till landslaget för VM. Vår andra BC Jimmy tog lag-guld på SM och var med i landslaget på VM 2007. Fick tyvärr pensioneras tidigt på grund av ögonskada. Vår tredje BC Axel tog brons ind. på SM. Nu tävlar jag med min BC Sanna i klass tre.  Jag är A1, A2 instruktör i agility och Hoopersinstruktör certifierad genom Svenska Hoopers Klubben (SHoK) där jag även sitter i styrelsen, domargrupp- och tävlingsklientsgrupp.  Jag  tävlar i Hoopers såväl i Sverige som i Danmark ( där sporten numera är officiell). 

Ing-Marie Lindberg

Jag är A1 och A2 instruktör i agility och är Hoopersinstruktör certifierad genom Svenska Hoopers Klubben (SHoK) där jag också sitter med i styrelsen samt domar- och utbildningsgrupp. Jag tränar och tävlar i agility men har också hållit på med rallylydnad,specialsök, nosework, viltspår, lydnad. Jag har två Spanska vattenhundar Igor och Ichi som mest tränar Hoopers just nu. Jag  tävlar i Hoopers såväl i Sverige som i Danmark ( där sporten numera är officiell).

Om kursen: Detta är en kurs för dig som vill lära dig mer om Hoopers eller om du vill fortsätta utveckla dina färdigheter. 

  • Du kommer att under kursen lära dig de olika hindren och dess betydelse inom Hoopers. 
  • Du kommer också att utveckla din distanshandling med hjälp av såväl kropp som röst. 
  • Du kommer att jobba med olika kombinationer utefter dina och din hunds förutsättningar. 
  • Vi kommer också att på kursen applicera det svenska regelverket som du också hittar på svenskahoopersklubben.se. 
  • Du kommer att få arbeta med din hunds förmåga att arbeta självständigt.
  • Eftersom vi är två auktoriserade instruktörer kommer vi att dela gruppen utifrån förkunskap vid full grupp.

Förkunskaper: Kursen vänder sig till dig som har en grundtränad hund. Du bör kunna ha din hund lös och att den kommer på inkallning. En fördel är om din hund och du har bra belöningssystem som vi kan arbeta vidare med vid distanshandling och självständighetsträning.

Då vi är två instruktörer individanpassar vi kursen. Vi vänder oss till såväl ekipage utan tidigare erfarenhet som ekipage med god erfarenhet av hoopers.


Hooperskurs dagtid
Datum: 12/4, 19/4, 26/4, 3/5, 10/5, 17/5
Tid: 11.00-12.30
Kostnad: 1500 kr
För anmälan klicka här!

Hooperskurs kväll
Datum: 21/4, 28/4, 5/5, 12/5, 19/5, 26/5
Tid: 18.30-20.00
Kostnad:
För anmälan klicka här!

%d bloggare gillar detta: