Hoopers

OM HOOPERS

Hoopers är en hundsport där hundföraren guidar sin hund genom en hinderbana felfritt och så snabbt som möjligt via fjärrdirigering. Hoopers kommer från NADAC ( North American Dog Agility Council) i USA och har spridit sig till Europa (främst Schweiz 2015, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien 2018),  I Danmark blev Hoopers medlemmar i DKK (Danska kennelklubben) i februari 2020.

I Sverige jobbar Svenska Hoopersklubben (SHoK) för att även vi ska bli medlemmar i SKK.

I sin ursprungliga form rör sig hundföraren så lite som möjligt och styr hunden på distans, genom en bana, med hjälp av kroppsspråk, handsignaler och verbala kommandon. Detta gör Hoopers till ett spännande och utmanande samarbete, inte bara för hunden utan också för hundföraren (oavsett ålder och/eller fysisk form). Hoopers har inga hopp, bara hoops (bågar) som hunden måste passera genom och andra typer av hinder som hunden antingen måste springa igenom, över, eller runt för att ändra riktning, Man bygger banor med flytande mjuka linjer utan skarpa svängar eller vridningar vilket är skonsamt för hunden. ( se regler på svenskahoopersklubben.se )

OM OSS INSTRUKTÖRER

Paul Bjurehag

Jag heter Paul Bjurehag. Har hållit på med Agility sedan 1999. Vår första BC Svinto tog brons ind. och lag guld på SM. Han var två gånger första reserv till landslaget för VM. Vår andra BC Jimmy tog lag-guld på SM och var med i landslaget på VM 2007. Fick tyvärr pensioneras tidigt på grund av ögonskada. Vår tredje BC Axel tog brons ind. på SM. Nu tävlar jag med min BC Sanna i klass tre.  Jag är A1, A2 instruktör i agility och Hoopersinstruktör certifierad genom Svenska Hoopers Klubben (SHoK) där jag även sitter i styrelsen, domargrupp- och tävlingsklientsgrupp.  Jag  tävlar i Hoopers såväl i Sverige som i Danmark ( där sporten numera är officiell). 

Ing-Marie Lindberg

Jag är A1 och A2 instruktör i agility och är Hoopersinstruktör certifierad genom Svenska Hoopers Klubben (SHoK) där jag också sitter med i styrelsen samt domar- och utbildningsgrupp. Jag tränar och tävlar i agility men har också hållit på med rallylydnad,specialsök, nosework, viltspår, lydnad. Jag har två Spanska vattenhundar Igor och Ichi som mest tränar Hoopers just nu. Jag  tävlar i Hoopers såväl i Sverige som i Danmark ( där sporten numera är officiell).

Hoopers Coach-kurs
Denna kurs vänder sig till dig som kommit en bit på vägen och redan gått en nybörjarkurs och kanske även en fortsättningskurs.  Vi anpassar kursen efter dig och din hunds behov, eftersom det finns två instruktörer på kursen.
Vi jobbar med Distanshandling, diskriminering av hinder, olika banor, och att så mycket som möjligt jobba med förarens placering i DO, UL
Torsdagar kl. 18.30- 20.00
30/3 – 6/4 – 13/4 – 20/4 – 27/4 – 4/5 – 11/5
7ggr  pris 1800:-
12 platser
Instruktör: Ing-Marie Lindberg/Paul Bjurehag

Anmäl dig här: http://simplesignup.se/event/200417-kursanmaelan-vt-23


———————————————————-
Hoopers Nybörjarkurs
Denna kurs vänder sig dig som inte har erfarenhet av Hoopers sedan tidigare eller känner att en baskurs kan ge dig en nytändning och din hund mer självständighet. Kursen anpassas efter din och din hunds förutsättningar. Vi jobbar med hinderinlärning, att tolka och förstå regler och distanshandling.
Tisdagar kl. 11-12.30
25/4 – 2/5 – 9/5 – 16/5 – 23/5 – 30/5
6ggr
minst 4 deltagare max 6 deltagare
Pris 1600:-
Instruktör: Ing-Marie Lindberg

Anmäl dig här: http://simplesignup.se/event/200417-kursanmaelan-vt-23
————————————————————

NY KURS
NYBÖRJARKURS HOOPERS
lördagar kl. 14.00- 15.30  6 ggr
Kursavgift: 1600:-
Max antal platser: 6
Min antal platser: 4
Datum: 22/4 – 6/5 – 13/5 – 20/5 – 27/5 – 3/6
Instruktör: Ing-Marie Lindberg

Anmäl dig här: http://simplesignup.se/event/200417-kursanmaelan-vt-23

%d bloggare gillar detta: