Hoopers

OM HOOPERS

Hoopers är en hundsport där hundföraren guidar sin hund genom en hinderbana felfritt och så snabbt som möjligt via fjärrdirigering. Hoopers kommer från NADAC ( North American Dog Agility Council) i USA och har spridit sig till Europa (främst Schweiz 2015, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien 2018),  I Danmark blev Hoopers medlemmar i DKK (Danska kennelklubben) i februari 2020.

I Sverige jobbar Svenska Hoopersklubben (SHoK) för att även vi ska bli medlemmar i SKK.

I sin ursprungliga form rör sig hundföraren så lite som möjligt och styr hunden på distans, genom en bana, med hjälp av kroppsspråk, handsignaler och verbala kommandon. Detta gör Hoopers till ett spännande och utmanande samarbete, inte bara för hunden utan också för hundföraren (oavsett ålder och/eller fysisk form). Hoopers har inga hopp, bara hoops (bågar) som hunden måste passera genom och andra typer av hinder som hunden antingen måste springa igenom, över, eller runt för att ändra riktning, Man bygger banor med flytande mjuka linjer utan skarpa svängar eller vridningar vilket är skonsamt för hunden. ( se regler på svenskahoopersklubben.se )

OM OSS INSTRUKTÖRER

Paul Bjurehag

Jag heter Paul Bjurehag. Har hållit på med Agility sedan 1999. Vår första BC Svinto tog brons ind. och lag guld på SM. Han var två gånger första reserv till landslaget för VM. Vår andra BC Jimmy tog lag-guld på SM och var med i landslaget på VM 2007. Fick tyvärr pensioneras tidigt på grund av ögonskada. Vår tredje BC Axel tog brons ind. på SM. Nu tävlar jag med min BC Sanna i klass tre.  Jag är A1, A2 instruktör i agility och Hoopersinstruktör certifierad genom Svenska Hoopers Klubben (SHoK) där jag även sitter i styrelsen, domargrupp- och tävlingsklientsgrupp.  Jag  tävlar i Hoopers såväl i Sverige som i Danmark ( där sporten numera är officiell). 

Ing-Marie Lindberg

Jag är A1 och A2 instruktör i agility och är Hoopersinstruktör certifierad genom Svenska Hoopers Klubben (SHoK) där jag också sitter med i styrelsen samt domar- och utbildningsgrupp. Jag tränar och tävlar i agility men har också hållit på med rallylydnad,specialsök, nosework, viltspår, lydnad. Jag har två Spanska vattenhundar Igor och Ichi som mest tränar Hoopers just nu. Jag  tävlar i Hoopers såväl i Sverige som i Danmark ( där sporten numera är officiell).

Fortsättningskursen vänder sig till dig som har börjat kunna handla din hund på distans och vill komma vidare med att finslipa din och hundens teknik. Eller du som börjat tävla men känner att du behöver mer för att nå dina mål.VI ANPASSAR KURSEN EFTER DINA FÖRUTSÄTTNINGAR.

  • Du kommer under kursen utveckla din förmåga att fjärr-dirigera med hjälp av kropp och röst
  • Vi utvecklar din och hundens förmåga att arbeta självständigt på distans.
  • Du kommer att få träna på olika typer av banor som förbereder dig för tävling
  • Du kommer att få finslipa olika moment.
  • Vi jobbar med olika DO och UL under kursen, samt BO

Nybörjarkursen vänder sig till dig som inte tidigare har någon erfarenhet av Hoopers, eller till dig som stött på svårigheter med distanshandling under tidigare kurser och känner att du behöver repetera och utveckla din hunds självständighet. VI ANPASSAR KURSEN EFTER DINA FÖRUTSÄTTNINGAR.

  • Du kommer att under kursen lära dig de olika hindren och dess betydelse
  • Du kommer också att utveckla din distanshandling med hjälp av kropp/röst
  • Du kommer att få arbeta med kombinationer utifrån era förutsättningar
  • Du kommer att få arbeta med din hunds förmåga att arbeta självständigt

Kurserna genomförs vid minst 4 anmälningar.
Om många anmäler sig kommer vi att vara 2
instruktörer: Paul och Ing-Marie

Hooperskurs fortsättning kväll
Datum: 18/8, 25/8, 1/9, 8/9, 15/9, 29/9
Tid: 18.30-20.00
Kostnad: 1500 kr
Anmäl dig här!


Hooperskurs nybörjare dagtid
Datum: 16/8, 23/8, 30/8, 6/9, 13/9 20/9
Tid: 11.00-12.30
Kostnad: 1500 kr
Anmäl dig här!

Hoopers fördjupningskurs
Datum: 4/9
Tid: 10.00-15.00
Kostnad: 800 kr
Anmäl dig här!

Hooperskurs nybörjare kväll
Datum: 24/8, 31/8, 7/9, 14/9, 21/9, 28/9
Tid: 18.30-20.00
Kostnad: 1500 kr
Anmäl dig här!

%d bloggare gillar detta: