Tävlingslydnad

Anmälan till våra kurser är bindande. Återbetalning av kursavgift sker endast vid uppvisande av veterinär- eller läkarintyg som bekräftar att hund/förare inte kan delta i kursen. Medlemskap i Svedala BK är obligatorisk för att få delta i kurs, detta gäller även familjemedlemmar som också vill vara med på kursen.

Vill man göra en förfrågan om åhörarplats vänder man sig direkt till instruktören för aktuell kurs. Åhörarplats kostar halva kursavgiften och betalas på plats med swish.

OBS! P g a rådande omständigheter tar vi inte emot åhörare denna termin.

Här nedan följer en beskrivning av de kurser som vi arrangerar. Utbudet av kurser varierar från termin till termin, beroende på om vi har tillgång till en instruktör eller ej.

Tävlingslydnad Moment NY KURS!
För dig som vill ha hjälp med valfria lydnadsmoment oavsett klass. Kursen kommer att byggas upp kring deltagarnas önskemål.

Omfattning: 4 träffar à 2 timmar
Max 6 deltagare
Pris: 600 kr

Kursdag: Onsdagar 18.00 – 20.30
Kursdatum: 11/8, 18/8, 25/8, 1/9
Instruktör: Camilla
Anmäl dig här!

Steg 1 Förberedande tävlingslydnad STARTAR EJ HT 21
“Glädje, samarbete och kontakt”
Målgrupp:
För att kunna gå denna kurs MÅSTE du kunna jobba med din hund bland andra ekipage. Denna kurs är för dig som vill satsa på tävlingslydnad/brukslydnad/avd. B i IGP. Vi kommer fokusera på att lägga grunder, hitta rätt belöningar och belöningssätt för dig och din hund och hur de påverkar resultatet av inlärningen av de olika lydnadsmomenten. Vi varvar teori och praktik och du förväntas träna en hel del mellan tillfällena.
Mål:
Skapa en bra grund för ditt tävlande
Kontakt och samarbete
Balans aktivitet / stress / passivitet
Fokus
Olika lekövningar
Belöningar och belöningssätt
Grundövningar i lydnad

Omfattning: 6 träffar där teori och praktik varvas.
Max 6 deltagare.
Pris: 900 kr


Steg 2 Tävlingslydnad STARTAR EJ HT 21
Målgrupp:
Kursen är endast för tävlingsintresserade som redan har en fungerande belöning och belöningssignal. För dig som vill lära dig inlärning av momenten i startklass och samtidigt få träna ihop med andra ekipage med samma målsättning. Du har kanske redan grundläggande kunskaper av momenten eller har du påbörjat träning av momenten i tävlingslydnad. Du MÅSTE ha god allmänlydnad på din hund samt kunna arbeta med hunden okopplad även bland andra hundar. Vi varvar teori och praktik och du förväntas träna en del mellan tillfällena.
Mål:
Möjlighet att tillgodogöra sig kunskaper och färdigheter för startklass. Att komma igång med regelbunden lydnadsträning för startklass. Genomföra en träningstävling i Startklass.
Innehåll:
• Momenten som ingår i startklass.
• Regler och bedömning
• Inlärning och motivation, belöning och belöningsträning
• Förberedelser inför tävling
• Hur en lydnadstävling är upplagd

Omfattning: 8 träffar där teori och praktik varvas.
Pris: 1200 kr

%d bloggare gillar detta: